Juhlakokouksen keskustelut käydään 17.–18. kesäkuuta Lahden uudessa tapahtumakeskuksessa Malskissa

Lahden kansainvälinen kirjailijakokous järjestetään 30. kerran

Euroopan vanhimpiin kirjallisuustapahtumiin lukeutuva kokous on eri kulttuureista tulevien kirjailijoiden, kääntäjien ja muiden kirjallisuuden parissa työskentelevien ainutlaatuinen kohtauspaikka. Myös suuri yleisö on tervetullut kuuntelemaan kokouksen ohjelmaan kuuluvia alustettuja keskusteluja.

Kaikki kotimaiset kirjallisuuden ammattilaiset ovat tervetulleita osallistumaan kokoukseen, ulkomaiset kirjailijat ovat kutsuttuja vieraita.

Ulkomaisista kirjailijoista ovat tähän menessä osallistumisensa vahvistaneet Yolanda Castaño (Espanja/Galicia), Tabish Khair (Intia/Tanska), Joelle Taylor (Iso-Britannia/Englanti), Miri Yu (Japani), Inga Žolude (Latvia), Goce Smilevski (Pohjois-Makedonia), Christos Ikonomou (Kreikka) ja Hendrik Lindepuu (Viro).

Kotimaisista kirjailijoista keskustelun alustajia ovat muiden muassa Lars Sund, Marisha Rasi-Koskinen ja Sirpa Kyyrönen.

Puhetta keskusteluissa johtavat kirjailijat Marjo Heiskanen ja Karo Hämäläinen. Keskustelut käydään enemmän tai vähemmän löyhästi kunkin kokouksen teeman pohjalta. Tällä kertaa teema on Rivien välissä.

https://www.liwre.fi/teema-rivien-valissa/

Ensimmäinen kokous järjestettiin Lahden Mukkulassa kesällä 1963. Siitä lähtien se on järjestetty joka toinen vuosi, paitsi että vuoden 2021 kokous siirrettiin koronan takia tälle vuodelle.

Tämän kesän kokouksen tapahtumajohtaja on Eino Leinon seuran puheenjohtaja, suomentaja Juhani Lindholm, pääsihteerinä toimii Chia Koskinen ja ulkomaansihteerinä Laura Lahdensuu.

Kokouksen järjestävät Lahden kaupunki, Eino Leinon seura sekä Päijät-Hämeen kesäyliopisto.

www.liwre.fi

****

Kokousmaksu sisältää kaiken: kolmen yön yöpymisen Lahdessa hotelli Seurahuoneella, kaikki ateriat, illlanvieton Mukkulassa sekä lauantain läksiäisillallisen sekä kuljetukset kaupungin sisällä. Ennen 7.5. kokousmaksu on yhden hengen huoneessa 395 euroa, kahden hengen huoneissa 315 euroa.

Ilmoittautuminen:

https://www.liwre.fi/ilmoittautuminen-2022-kokoukseen/

Ilmoittautua voi myös suoraan pääsihteerille spostitse paasihteeri@liwre.fi

****

Lisätiedot ja osanottajien haastattelupyynnöt:

Kokouksen tiedottaja o.t.o. Reetta Ravi, liwre.press@gmail.com, 0400 328 300

Back to top