Teema: Rivien välissä

Juhannusta edeltävällä viikolla järjestetään Lahden kansainvälinen kirjailijakokous. Joka toinen vuosi pidettävä tapahtuma alkoi vuonna 1963, ja kaikille avoimia, suomeksi ja englanniksi tulkattuja keskusteluja voi jo 30. kerran tulla veloituksetta kuuntelemaan Lahden uuden tapahtumakeskuksen Malskin Sammiosaliin perjantaina 17.6. ja lauantaina 18.6. kello 10 alkaen. Vierailevien kirjailijoiden esiintymisiä voi viikonlopun aikana ilman pääsymaksua seurata myös perjantaipäivän proosamatineassa…

Juhannusta edeltävällä viikolla järjestetään Lahden kansainvälinen kirjailijakokous. Joka toinen vuosi pidettävä tapahtuma alkoi vuonna 1963, ja kaikille avoimia, suomeksi ja englanniksi tulkattuja keskusteluja voi jo 30. kerran tulla veloituksetta kuuntelemaan Lahden uuden tapahtumakeskuksen Malskin Sammiosaliin perjantaina 17.6. ja lauantaina 18.6. kello 10 alkaen. Vierailevien kirjailijoiden esiintymisiä voi viikonlopun aikana ilman pääsymaksua seurata myös perjantaipäivän proosamatineassa ja Open mic -illanvietossa sekä lauantain kansainvälisessä runoillassa. Tämänvuotisten keskustelujen monitulkintaisena teemana on Rivien välissä.

***

Teemateksti kokonaisuudessaan:

Kaikkea ei voi aina sanoa tai kirjoittaa julki. Joskus on huudettava, mutta sen mitä ei voi huutaa, voi kuiskata. Pienenkin runon rivien väliin mahtuu maailmoja. Koska kirjojen rivinvälit ovat täynnä elämää, kääntäminen toiselle kielelle on mahdollista. 

Yhä arvaamattomammassa maailmassa rivien välissä on vielä tilaa vaihtoehdoille, toiseudelle, taimille, joita kirjallisuus vaalii ja kasvattaa. 

Back to top