Henkilökunta

Tutustu Liwren henkilökuntaan. Yhteystiedot löydät täältä.

Juhani Lindholm

Juhani Lindholm

Tapahtumajohtaja

Juhani Lindholm on suomentanut mm. J. L. Runebergia, Shakespearea , Ian McEwania, Michael Ondaatjea, Daniel Defoe’ta, Emily Brontëa, Frank McCourtia, Herman Melvilleä, Paul Bowlesia, Bengt Jangfeldtiä, David Foster Wallacea ja Thomas Pynchonia. Lisäksi hän on opettanut mm. mitallisen runouden kääntämistä. Lindholm on palkittu Kirjallisuuden valtionpalkinnolla ja Tanssiva Karhu -runokäännöspalkinnolla Runebergin Vänrikki Stålin tarinoiden suomennoksesta.

Hollo-palkinnon hän sai Jangfeldtin teoksen Panoksena elämä – Majakovski ja hänen piirinsä suomennoksesta ja Agricola-palkinnon Thomas Pynchonin teoksesta Painovoiman sateenkaari. Juhani Lindholm on Eino Leinon Seuran puheenjohtaja sekä Lahden kansainvälisen kirjailijakokouksen tapahtumajohtaja.


Riikka Palander

Pääsihteeri, kotimaansihteeri

Riikka Palanderilta on ilmestynyt kolme runokokoelmaa: Maa muistaa matkustajan (Sanasato 2010), Sininen punainen (Sanasato 2011) ja Seeprakivi (Sanasato 2015). Palander valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineena filosofia. Hän on työskennellyt mm. freelance-toimittajana ja kulttuurituottajana. Lahden kansainvälisen kirjailijakokouksen pääsihteerinä Palander on toiminut syksystä 2016.


Laura Lahdensuu

Laura Lahdensuu

Ulkomaansihteeri

Laura Lahdensuu on helsinkiläinen suomentaja ja pienkustantaja, joka suomentaa italian-, englannin ja latinankielistä kirjallisuutta. Suomennokselle Carlo Emilio Gaddan romaanista Quer pasticciaccio brutto de Via Merulana myönnettiin Premio Flaiano (italianistica) vuonna 2011. Joutohetkinään hän pitää bolognankoira Apollon huolettomana ja takuttomana.


Reetta Ravi

Reetta Ravi

Tiedottaja

Reetta Ravi toimii kirjailijakokouksen tiedottajana. Hän on osallistunut kirjailijakokouksiin vuodesta 2001 alkaen, ensin Suomen Tietotoimiston STT:n kulttuuritoimittajana, sittemmin Siltala-kustantamon tiedottajana.


Back to top