Liwre 2019

Lahden 29. kansainvälinen kirjailijakokous järjestetään Lahden keskustassa, kansanopiston jugendlinnassa (Harjukatu 46) 14.–15.6.2019.

Lahden kansainvälinen kirjailijakokous kutsuu jälleen kirjallisuusalan ammattilaisia! Kokous tarjoaa mahdollisuuden kansainväliseen verkostoitumiseen ja aitoon kanssakäymiseen kollegoiden ja lukijoiden kanssa. Kokouksen teemana on tällä kertaa Kirjailijan luonto ja puhetta johdattavat kirjailija Marjo Heiskanen ja kirjailija, toimittaja J. P. Pulkkinen.

Teema kokonaisuudessaan:

Happea tuottavat metsät ja valtamerten levät ovat maapallomme keuhkot. Kirjoittaminen taas on sivilisaation hengitystä. Se antaa ilmaa, ajatuksia ja oivalluksia, tilaa hengittää.

Kirjailija ammentaa ympäristöstään. Hän luo kulttuuria, joka kuvaa, varjelee tai riistää sitä. Voiko luontoon myös kadota, lumoutua liikaa?

Joillekin kaupunki on luonnollinen ympäristö ja kuvaamisen kohde, tuttu ja turvallinen.

Kirjailijalla on omakin luontonsa. Kirjoittaminen on kielen, kerronnan, ilmaisun osaamista. Mikä muu, mielikuvituksen lisäksi, tekee ihmisestä luonnostaan kirjailijan? Onko kirjailijoilla yhteistä nimittäjää?

Mielikuvituksessaan kirjailija on vapaa. Mikä on hänen vastuunsa? Mistä kirjailijan luonto nousee kapinaan?

Kotimaiset ja kansainväliset kirjailijat tuovat kirjailijakokouksen keskusteluissa yleisteemaan omia näkökulmiaan. Ohjelmaan kuuluu myös kansainvälinen runoilta sekä muuta oheisohjelmaa. Kaikki tilaisuudet ovat yleisölle maksuttomia.