Henri Hirvenoja

Henri Hirvenoja (s.1970) on suomalainen runoilija ja lavaesiintyjä. Jo varhaisnuoruudessa hänen runojaan julkaistiin antologioissa. Useimmissa tapauksissa hän oli voittanut lasten tai nuorten sarjan kirjoituskilpailun. Häneltä on julkaistu 7 kokoelmaan. Runouden teemat ovat vaihdelleet Euroopan Unionista Japaniin, surusta monikäyttöisiin juhlarunoihin. Hänen kaksi tulevaa runokokoelmaa käsittelevät Hirvenojan työkomennusta Afrikassa sekä jälleen kerran Euroopan Unionin instituutioiden kuvausta sisältäpäin katsottuna.

Hirvenojan kirjoitustyyli on suoraviivaista ja usein myös satiirista. Runoilijana hän äärettömän tarkka yksittäisistä sanoista, joissa toisinaan myös kaksoismerkitys. Viime aikoina hänen suosionsa on kasvanut Suomessa tehden hänestä entistä tunnetumman kirjailijan. Hirvenojan akateeminen tausta on kansainvälisessä politiikassa oppiaineena ja oikeustieteessä sivuaineena. On mahdollista, että hänen lakiopintonsa yliopistossa ovat vaikuttaneet siihen, että hänen runonsa ovat pedanttisen tarkkoja. Hänen kirjoistaan on tullut kiitettäviä arvioita, jotka ovat nostaneet runoilijan arvostusta.

 

Henri Hirvenoja (b.1970) is a Finnish poet and spoken word artist. Already at a very young age he won prizes in national poetry competitions for children and youth and had his poems published in various anthologies. So far, he has published seven volumes of poetry. His themes range from the European Union to Japan, and from sorrow and grief to life’s festive occasions. Hirvenoja’s two upcoming books will focus on his work assignment in the Horn of Africa and offer an insider’s view of the institutions of the European Union.

Hirvenojas writing style is straightforward with a satiric twist. He is also extremely precise, focusing heavily on individual words, which sometimes carry double meanings. Lately, his popularity has soared making him well known in Finland. His academic background is in international relations and in law. His law studies may have had an impact on his writing, as his poems are very exact and pedantic. Hirvenoja’s poetry has received critical praise, making him a distinguished figure in Finland.

 

Back to top